Instruktörer – SSS Juniorkommitté 

Vilka är SSS Juniorkommitté? 

Stockholms Segelsällskaps Juniorkommitté har som huvuduppgift att bedriva seglarläger för barn och ungdomar på Rastaholm. Juniorkommittén består av ett 30-tal hängivna instruktörer där många också seglat på Rastaholm som barn.

Vi som jobbar på Rasta nu är ett väldigt sammansvetsat och samspelt gäng där alla av de rutinerade ledarna vet precis hur saker fungerar och vad som gör ett bra läger och vi välkomnar alla nya ledare med öppna armar och engagemang.

Under fyra lägerveckor per sommar tar vi sammanlagt emot omkring 100-120 barn och ungdomar som får lära sig att segla båttyperna optimist, laser och tvåkrona. Lägren finns för juniorernas skull, och det lägger vi oerhörd stolthet i och vi engagerar oss dag och natt för att varje läger ska bli det bästa lägret som någonsin gjorts.

Vårt engagemang hade aldrig gått utan en god stämning i ledargruppen, lagom arbetsfördelning mellan ledare, och att vi får hålla på med de bus och lekar och traditioner som är det som gör Rastaholm till vårt och till något alldeles, alldeles speciellt.

Vill du bli en av oss? Inför sommaren 2019 gäller följande

Du ska vara född senast -02 och ha gått ett år i gymnasiet
Du ska kunna rigga och ta hand om båttyperna Tvåkrona och Optimist eller motsvarande
Du ska kunna segla, skota och ge dig ut i de flesta väder
Du ska förstå vikten av att vara en tydlig, trygg och lugn instruktör i en båt med barn

Vill du bli aspirant hos oss ska du skicka in din ansökan till lager@stockholmssegelsallskap.se. Din ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver dig själv och varför du vill bli ledare hos just oss, samt ett CV om du har ett sådant men det är inte ett krav. I början av januari kommer vi att höra av oss till dig och meddela om din ansökan blivit godkänd. Efter godkänd aspirantansökan så ska du genomgå kurserna Plattformen (SISU) och en instruktörsutbildning (StSF) och SSS står självklart för alla kostnader.

Välkommen med din ansökan till lager@stockholmssegelsallskap.se senast 31/12 2018.

Vi ses på havet! /Ledarna på Rastaholms Seglarläger 

 

Share This