Segling för juniorer

Vi erbjuder juniorträning i Optimist, Tvåkrona, C55 och Laser, samt helgkurs i C55 (16+) och introduktionskurs i Laser (16+). Utgångspunkten för alla våra grupper är innehållet i Svenska Seglarförbundets kursplan. Det viktigaste för oss är att seglaren har roligt på vattnet, och får tid och chans att utvecklas inom seglingen. Vi ser gärna att de äldre seglarna hjälper de yngre, och att vi delar med oss av tips och trix och idéer för att bli bättre på vattnet. Vårt mål är att skapa duktiga seglare som när de blir vuxna ska klara att föra fram en segelbåt på ett säkert sätt. För att uppnå detta kommer kappsegling vara en naturlig del av verksamheten då detta är det lättaste sättet att öva tajta situationer och skapa duktiga seglare.

Optimist/Tvåkrona

Du som är mellan 8-13 år är välkommen i vår Optimist- och Tvåkronagrupp. Gruppen är en kombinerad nybörjar- och fortsättargrupp, och det krävs inga förkunskaper. SSS lånar ut både Tvåkronor och Optimister. Du lär dig grunderna i segling samtidigt som vi har skoj på sjön. I denna grupp går vi dessutom igenom starter och att segla bana. På vårterminen (och ev. sista veckorna på hösten) behöver du en våt-/torrdräkt då temperaturen i vattnet kan vara under 14 grader. Simkunnighet om 200 meter är ett absolut krav.

Tvåkrona

Du som är mellan 13 och 16 år och har seglingsvana är välkommen i vår fortsättningsgrupp i Tvåkrona. Gruppen seglar en gång i veckan, och vi har tillgång till 4 stycken Tvåkronor. När vattentemperaturen understiger 14 grader (vilket den gör på våren samt de sista veckorna på hösten) är det ett krav med heltäckande våt- eller torrdräkt. Simkunnighet om 200 meter är ett absolut krav.

Laser

Du som inte längre får plats i optimisten men vill fortsätta med seglingen kan göra detta i Laser. Denna grupp är renodlad fortsättningsgrupp med kappseglingsinriktning. Vi tränar en gång i veckan och har tillgång till riggar för Laser Radial och Laser 4.7. När vattentemperaturen understiger 14 grader (vilket den gör på våren samt de sista veckorna på hösten) är det ett krav med heltäckande våt- eller torrdräkt. Simkunnighet om 200 meter är ett absolut krav.

C55

C55an är en kölbåt med jollekänsla och fart. Enkel hantering och hög kvalitet ger mer tid för det roliga. Den seglas av 2-3 personer. Vi har tillgång till fyra båtar och har en grupper för nybörjare, fortsättare och kappseglingsträning för tävlingar. Vi har även helgkurser. Samtliga C55-grupper är blandade med juniorer (16+) och vuxna. Simkunnighet om 200 meter är ett absolut krav.