Segling för vuxna

Vi erbjuder vuxenträning i C55 och Laser, helgkurs i C55 samt introduktionskurs i Laser. Träningen leds av våra tränare och upplägget för terminen kan variera lite beroende på vad ni i gruppen och vi i klubben är sugna på, exempel på fokusområden kan vara matchrace, kappsegling, trim, taktik mm. Utgångspunkten för alla våra grupper är innehållet i Svenska Seglarförbundets kursplan.

Laser

Lasern är en snabb enmansjolle avsedd både för ungdomar och vuxna. Lasergruppen är en kappseglingsgrupp och vi seglar en gång i veckan. SSS har 8 stycken klubbåtar som går att hyra, och har du en egen båt finns det möjlighet att förvara båten på plats i Västerbrohamnen.

C55

C55:an är en kölbåt med jollekänsla och fart. Båten rekommenderas av Svenska Seglarförbundet då de både är säkra och snabba. Enkel hantering och hög kvalitet ger mer tid för det roliga. Den seglas av 2-3 personer. Vi har tillgång till 4 båtar och har grupper för nybörjare, fortsättare och en kappseglingsgrupp. C55-grupperna är blandade med juniorer (16+) och vuxna.

Helgkurser i C55

Utöver våra veckoträningar erbjuder SSS intensiva nybörjarkurser förlagda över en helg, för både vuxna och juniorer (16+). Utbildningen sker i centrala Stockholm på Riddarfjärden med utgångspunkt ifrån Västerbrohamnen. Båtarna som används är våra C55:or.

Våra helgkurser genomförs under två heldagar där vi arbetar intensivt med grunderna för att alla ska kunna komma igång och känna sig trygga med båten. Vi finslipar därefter på tekniken ytterligare, och finns intresse att gå vidare kan vi antingen genomföra en fortsättningskurs eller slussa vidare över till våra veckoträningar. Vi är max 12 deltagare för att vi ska kunna ha tid att ge alla den coachning och tid ni behöver för att komma in i alla bitar kring seglingen. Vi coachar på land, från följebåt och tillsammans med er i jollen. Vi kommer vara mycket på vattnet och fokus är att lära sig genom att få tid att sitta i båten.