Seglingsgrupper för barn och ungdomar VT 2019

Optimist – Nybörjare 
Som nybörjare kan du börja segla Optimist. Det krävs inga förkunskaper och du kan låna en av våra klubboptimister. Du lär dig grunderna i segling samtidigt som vi har skoj på sjön. Du ska ha fyllt 8 år och kunna simma 200 meter. 

Optimist – fortsättning
Har du genomgått två terminer av träning i nybörjargrupp hos oss kan du börja träna i något mer avancerade former, du ska kunna segla alla seglingssätt och slå/gippa. I denna grupp går vi dessutom igenom starter och att segla bana och vi ger oss ut i Stockholms regionala cuper och prövar på kappsegling i klubben. Du kan fortfarande låna en av våra optimister för träning och kappsegling. På vårterminen kan du behöva ha en våt-/torrdräkt då temperaturen i vattnet kan vara under 14 grader

Läs mer om träning på grön nivå på Svenska seglarförbundet.

Tvåkrona – nybörjare 
Som nybörjare kan du också börja segla Tvåkrona. Det krävs inga förkunskaper och du kan låna en av våra klubbtvåkronor. Du lär dig grunderna i segling samtidigt som vi har skoj på sjön. Du ska ha fyllt 8 år och kunna simma 200 meter.

Tvåkrona – fortsättning
Har du genomgått en termin av träning i nybörjargrupp hos oss kan du börja träna i något mer avancerade former, du ska kunna segla alla seglingssätt och slå/gippa. I denna grupp går vi dessutom igenom starter och att segla bana, till skillnad från optimisten finns det ingen regional cup men det finns andra klubbar i närheten som man kan utmana till race. Du kan fortfarande låna en av våra tvåkronor för träning och kappsegling. På vårterminen rekommenderar vi att du har en våt-/torrdräkt då temperaturen i vattnet kan vara under 14 grader

Zoom8 & Laser
Du som inte längre får plats i optimisten men vill fortsätta med seglingen kan göra detta i antingen Zoom8 eller Laser. Dessa grupper är kombinerade nybörjare, fortsättare och kappseglare. Vi tränar två gånger i veckan där den ena dagen är mer riktad till nyare i båtarna och den andra dagen är riktad till de mer avancerade, men du är såklart med på båda tillfällena om du vill. 

C55
Har du vuxit ur Optimisten och Zoom8:an men vill lära dig segla, då är C55an perfekt för dig. Du seglar tillsammans med andra i en båt som inte kan välta och du kan lugnt lära dig grunderna i segling på ett säkert sätt.

Läs mer om träning enligt Svenska seglarförbundets färgpyramid här.

OPTIMIST – nybörjarkurs
Tid: Onsdagar, 17:30-19:30
Plats: Västerbrohamnen
Pris: 1000 kr (inkl. båt)
Antal: Max 10 st
Kurstid: v.17 t.o.m. v.23
Anmäl dig här
Om du har barn som går denna kurs finns det möjlighet att segla c55 samtidigt som barnen seglar optimist. Detta gäller i mån av plats och i fall att barnen inte behöver båtarna. Maximalt 2 gånger per person.

OPTIMIST – fortsättningskurs
Tid: Onsdagar, kl. 17:30-19:30
Plats: Bergvikshamnen
Pris: 1000 kr (inkl. båt)
Antal: Max 4 st
Kurstid: v.17 t.o.m. v.23
Anmäl dig här

TVÅKRONA – fortsättningskurs
Tid: Onsdagar, kl. 17:30-19:30
Plats: Bergvikshamnen
Pris: 950 kr (inkl. båt)
Kurstid: v.17 t.o.m. v.23
Anmäl dig här

C55 – blandad nybörjar-/fortsättningskurs
Tid: Tisdagar, kl. 17:30-19:30
Plats: Västerbrohamnen
Pris: 1800 kr (inkl. båt)
Kurstid: v.17 t.o.m. v.23
Anmäl dig här

ZOOM8 – fortsättningskurs
Tid: Tisdagar och Torsdagar, kl. 17:30-19:30
Plats: Västerbrohamnen
Pris: 1700 kr
Kurstid: v.15 t.o.m. v.23
Anmäl dig här

LASER – blandad nybörjar-/fortsättningskurs
Tid: Tisdagar och Torsdagar, kl. 17:30-19:30
Plats: Västerbrohamnen
Pris: 1700 kr
Kurstid: v.15 t.o.m. v.23
Anmäl dig här

Obs! Båthyra för Laser är ej inkluderat i priset. Behöver du hyra båt av oss tillkommer 1200 kr per termin. (Klubben har 6 Lasrar att hyra ut och det är först till kvarn. Maila traning@stockholmssegelsallskap.se samt se våra villkor.

Minst antal deltagare för att kursen ska bli av är 4 stycken.
Villkor för att hyra båt återfinns här. 

Share This