Seglingsgrupper för barn och ungdomar VT 2019

Optimist – Nybörjare 
Som nybörjare kan du börja segla Optimist. Det krävs inga förkunskaper och du kan låna en av våra klubboptimister. Du lär dig grunderna i segling samtidigt som vi har skoj på sjön. Du ska ha fyllt 8 år och kunna simma 200 meter. 

Optimist – fortsättning
Har du genomgått två terminer av träning i nybörjargrupp hos oss kan du börja träna i något mer avancerade former, du ska kunna segla alla seglingssätt och slå/gippa. I denna grupp går vi dessutom igenom starter och att segla bana och vi ger oss ut i Stockholms regionala cuper och prövar på kappsegling i klubben. Du kan fortfarande låna en av våra optimister för träning och kappsegling. På vårterminen kan du behöva ha en våt-/torrdräkt då temperaturen i vattnet kan vara under 14 grader

Läs mer om träning på grön nivå på Svenska seglarförbundet.

Tvåkrona – nybörjare 
Som nybörjare kan du också börja segla Tvåkrona. Det krävs inga förkunskaper och du kan låna en av våra klubbtvåkronor. Du lär dig grunderna i segling samtidigt som vi har skoj på sjön. Du ska ha fyllt 8 år och kunna simma 200 meter.

Tvåkrona – fortsättning
Har du genomgått en termin av träning i nybörjargrupp hos oss kan du börja träna i något mer avancerade former, du ska kunna segla alla seglingssätt och slå/gippa. I denna grupp går vi dessutom igenom starter och att segla bana, till skillnad från optimisten finns det ingen regional cup men det finns andra klubbar i närheten som man kan utmana till race. Du kan fortfarande låna en av våra tvåkronor för träning och kappsegling. På vårterminen rekommenderar vi att du har en våt-/torrdräkt då temperaturen i vattnet kan vara under 14 grader

Laser
Du som inte längre får plats i optimisten men vill fortsätta med seglingen kan göra detta i Laser. Denna grupp är kombinerad nybörjare, fortsättare och kappseglare. Vi tränar två gånger i veckan där den ena dagen är mer riktad till nyare i båtarna och den andra dagen är riktad till de mer avancerade, men du är såklart med på båda tillfällena om du vill. 

C55
Har du vuxit ur Optimisten men vill lära dig segla, då är C55an perfekt för dig. Du seglar tillsammans med andra i en båt som inte kan välta och du kan lugnt lära dig grunderna i segling på ett säkert sätt.

Läs mer om träning enligt Svenska seglarförbundets färgpyramid här.

OPTIMIST – nybörjarkurs (Full! Anmäl dig för en reservplats.) 
Tid: Onsdagar, 17:30-19:30
Plats: Västerbrohamnen
Pris: 1000 kr (inkl. båt)
Antal: Max 10 st
Kurstid: v.17 t.o.m. v.23
Anmäl dig här
Om du har barn som går denna kurs finns det möjlighet att segla c55 samtidigt som barnen seglar optimist. Detta gäller i mån av plats och i fall att barnen inte behöver båtarna. Maximalt 2 gånger per person.

OPTIMIST – fortsättningskurs
Tid: Onsdagar, kl. 17:30-19:30
Plats: Bergvikshamnen
Pris: 1000 kr (inkl. båt)
Antal: Max 4 st
Kurstid: v.17 t.o.m. v.23
Anmäl dig här

TVÅKRONA – fortsättningskurs
Tid: Onsdagar, kl. 17:30-19:30
Plats: Bergvikshamnen
Pris: 950 kr (inkl. båt)
Kurstid: v.17 t.o.m. v.23
Anmäl dig här

C55 – blandad nybörjar-/fortsättningskurs
Tid: Tisdagar, kl. 17:30-19:30
Plats: Västerbrohamnen
Pris: 1800 kr (inkl. båt)
Kurstid: v.17 t.o.m. v.23
Anmäl dig här

LASER – blandad nybörjar-/fortsättningskurs
Tid: Tisdagar och Torsdagar, kl. 17:30-19:30
Plats: Västerbrohamnen
Pris: 1700 kr
Kurstid: v.15 t.o.m. v.23
Anmäl dig här

Obs! Alla lasrar är nu uthyrda. Kursen är fortfarande öppen för dig som har egen båt.

Båthyra för Laser är ej inkluderat i priset. Behöver du hyra båt av oss tillkommer 1200 kr per termin. (Klubben har 6 Lasrar att hyra ut och det är först till kvarn.) Se våra villkor.)

Minst antal deltagare för att kursen ska bli av är 4 stycken.
Villkor för att hyra båt återfinns här. 

Share This