Våra junior- och ungdomskurser VT 2019

Optimist/Tvåkrona – nybörjare 
När du börjar segla hos oss är det i Optimist eller Tvåkrona. Det krävs inga förkunskaper och du kan låna en av våra klubboptimister/-Tvåkronor. Du lär dig grunderna i segling samtidigt som vi har skoj på sjön. Du ska ha fyllt 8 år och kunna simma 200 meter. På vårterminen kan du behöva ha en våt-/torrdräckt då temperaturen i vattnet kan vara under 14 grader

Optimist – fortsättning
Har du genomgått två terminer av träning i nybörjargrupp hos oss kan du börja träna i något mer avancerade former, du ska kunna segla alla seglingssätt och slå/gippa. I denna grupp går vi dessutom igenom starter och att segla bana och vi ger oss ut i Stockholms regionala cuper och prövar på kappsegling i klubben. Du kan fortfarande låna en av våra optimister för träning och kappsegling. På vårterminen kan du behöva ha en våt-/torrdräckt då temperaturen i vattnet kan vara under 14 grader

Läs mer om träning på grön nivå på Svenska seglarförbundet.

Tvåkrona – fortsättning
Har du genomgått en termin av träning i nybörjargrupp hos oss kan du börja träna i något mer avancerade former, du ska kunna segla alla seglingssätt och slå/gippa. I denna grupp går vi dessutom igenom starter och att segla bana, till skillnad från optimisten finns det ingen regional cup men det finns andra klubbar i närheten som man kan utmana till race. Du kan fortfarande låna en av våra tvåkronor för träning och kappsegling.

Zoom8 & Laser
Du som har fastnat för segling, vuxit ur optimisten och vill fortsätta är efter samtal med tränare välkommen att fortsätta segla med oss i Zoom8, C55 eller Laser. Tanken är att tränaren ska bedöma om du är redo att tillgodogöra dig träningen i vår fortsättningsgrupp. I detta skede är det också dags att börja fundera på att skaffa egen jolle. Här tränar du två gånger i veckan och vi börjar mer och mer kappsegla och utveckla din segling i båten.

Läs mer om träning enligt Svenska seglarförbundets färgpyramid här.

C55
Har du vuxit ur optimisten och zoom8an men vill lära dig segla, då är c55an perfekt för dig. Du seglar tillsammans med andra i en båt som inte kan välta så att du kan lära dig grunderna i segling på ett säkert sätt då du inte behöver hålla koll på allt i båten själv.

OPTIMIST – Fortsättning från hösten 2018
Tid: Onsdagar, 17:30-19:30
Plats: Västerbrohamnen
Pris: 1000 kr (inkl. båt)
Antal: Max 10 st
Start v.18
Anmäl dig här

OPTIMIST – kappsegling 
Tid: Måndagar, kl. 17:30-19:30
Plats: Bergvikshamnen
Pris: 1000 kr (inkl. båt)
Antal: Max 4 st
Start v.18
Anmäl dig här

TVÅKRONA – fortsättare
Tid: Onsdagar, kl. 17:30-19:30
Plats: Bergvikshamnen
Pris: 950 kr (inkl. båt)
Start v.18
Anmäl dig här

C55 – Nybörjare
Tid: Tisdagar, kl. 17:30-19:30
Plats: Västerbrohamnen
Pris: 1800 kr (inkl. båt)
Start v.18
Anmäl dig här

C55 – Fortsättare
Tid: Torsdagar, kl. 17:30-19:30
Plats: Västerbrohamnen
Pris: 1800 kr (inkl. båt)
Start v.18
Anmäl dig här

ZOOM8 – Nybörjare/fortsättare/kappseglare
Tid: Tisdagar och Onsdagar, kl. 17:30-19:30
Plats: Västerbrohamnen
Pris: 1700 kr
Start v.15
Anmäl dig här

LASER – nybörjare/fortsättning/kappsegling
Tid: Tisdagar och Torsdagar, kl. 17:30-19:30
Plats: Västerbrohamnen
Pris: 1700 kr
Start v.15
Anmäl dig här

Obs! Båthyra för Laser är ej inkluderat i priset. Behöver du hyra båt av oss tillkommer 1200 kr per termin. (Klubben har 6 Lasrar att hyra ut och det är först till kvarn. Maila traning@stockholmssegelsallskap.se samt se våra villkor.

Minst antal deltagare för att kursen ska bli av är 4 stycken.
Villkor för att hyra båt återfinns här. 

Share This