Vuxenkurser

Är du sugen på att lära dig segla men passar inte in i nybörjargrupper för 9-åringar? Vi på SSS erbjuder nu nybörjarkurser som helgkurs och dagläger för både äldre ungdomar och vuxna. Utbildningen sker i centrala Stockholm på Riddarfjärden med utgång ifrån Västerbrohamnen och båtarna som används är C55:or, rekommenderade från Svenska Seglarförbundet då de både är säkra och snabba.

Helgkurser och dagläger

Våra helgkurser är indelade i två steg med fokus på innehållet nedan. Första helgen, steg 1, arbetar vi intensivt med grunderna för att alla ska kunna komma igång och känna sig trygga med båten. Andra helgen, steg 2, fokuserar vi på att få tid i båten och finslipa tekniken ytterligare. Här kommer du garanterat få mycket tid i båten och coachning av våra tränare.

Vi är max 12 deltagare för att vi ska kunna ha tid att ge alla den coachning och tid ni behöver för att komma in i alla bitar kring seglingen. Vi coachar på land, från följebåt och tillsammans med er i jollen. Vi kommer vara mycket på vattnet och fokus är att lära sig genom att få tid att sitta i båten. Den teoretiska biten sker till viss del i land men också genom självstudier, där vi som tränare ger er underlag inför kursen.

  • Tänk på att ha kläder efter väder till att börja med, vi rekommenderar starkt att ha bra regnbyxor eller liknande, samt skor på fötterna, typ gympadojjor.
  • Flytväst är obligatoriskt och kursdeltagaren tar med sig den själv.
  • Ett par seglarhandskar är bra att ha. De går att köpa billigt i vanlig järnhandel fast då heter de trädgårdshandskar eller liknande men har samma funktion.
  • Allt material som behövs till båtarna får ni självklart sedan låna av oss.

Innehåll

– Segelbåtens delar och utrustning
– Grunderna i seglingsteori
– Hissa, ta ner, reva, byta och beslå segel
– Hitta vindögat, lova, falla, slag och gippar
– Styra och skota på kryss, halvvind, slör och läns
– Tilläggning mot boj och vid brygga samt i naturhamn
– Väjningsregler
– Teori och praktik
– De vanligaste knoparna och deras användning
– Sjösäkerhet ombord, “Man-över-bord” i teori och praktik

VT 2018

Helgkurs STEG 1
Tid: Ej bestämt 
Plats: Västerbrohamnen
Pris: 3600 kr

Helgkurs STEG 2 
Tid: Ej bestämt 
Plats: Västerbrohamnen
Pris: 3600 kr

  • Deltagare under 20 år betalar 3000 kr per helgkurs.
  • Samtliga priser inkluderar medlemskap för dem som inte redan är medlemmar i SSS.
  • Minst antal deltagare för att kursen ska bli av är 4 stycken.

 

Share This