Gästhamn

Västerbrohamnen

Välkommen till Mälarens mest centrala hamn och gästhamn. Hamnen ligger mitt i Stockholms city (Smedsuddsvägen 13) nära till sevärdheter, restauranger, affärer, bad och promenadmöjligheter efter härliga Norr Mälarstrand. SSS är en ideell förening där hamnen nyttjas och sköts av våra medlemmar. I närheten har du Rålambshovsparken, Rålis kallad av oss som bor här. Här samlas vi med våra vänner och njuter av sol, picknick och lekar. Är man hungrig finns här många foodtrucks och en Boule Bar. I närheten finns även Smedsuddsbadet. Efter en promenad på ca 10 minuter på en liten gångstig och uppförsbacke till vänster om grinden, kommer du till Hemköp, Apotek och ett Systembolag. Passa även på att ta en promenad till vårt Stadshus där Nobelfesten firas efter promenadstråket Norr Mälarstrand.

Fotograf: Olav Pekeberg

Bokningar och kontakt

Från och med säsongen 2024 kommer vi att använda oss av Dockspot för bokningar i gästhamnen. Inom kort kommer också alla betalningar att ske via deras app/hemsida. I skrivande stund (7 juni) har vi inte fått alla skyltar om Dockspot på plats ännu, så vi ber om överseende om det är lite rörigt nu i början med det nya systemet.

Telefon: kommer när hamnvärdarna är på plats
E-post: gasthamn@stockholmssegelsallskap.se. Innan hamnvärdarna är på plats kan svaret på ditt mejl dröja. Vi svarar så snabbt vi kan men om frågan rör bokningar kommer vi endast att hänvisa till att samtliga bokningar sker via Dockspot.

Gästhamnens öppettider:

Maj-september

Följande tider är våra gästhamnsvärdar på plats och kan hjälpa till med att svara på frågor och ge dig koden till vår grind:

  • v. 24: fredag kl. 11-19, lördag och söndag kl. 10-20
  • v. 25: måndag-torsdag kl. 11-19, fredag-söndag kl. 10-20
  • v. 26-31: måndag-söndag kl. 10-20
  • v. 32: måndag-fredag kl. 11-19, lördag och söndag kl. 10-20
  • v. 33-35: fredag kl. 11-19, lördag och söndag kl. 10-20

Priser: fr. 250 kr per dygn beroende på båtens storlek, och för en dagplats 60 kr. Efter 5 dygn fr. 200 kr per dygn. El 100 kr per dygn. Betalning görs på plats och med betal-/kreditkort eller Swish.

Förtöjning: på Y-bom eller långsides

Faciliteter

I hamnen finns en klubbstuga med duschar, toaletter, tvättstuga, kök och hamnkontor. Använd gärna det porslin, tallrikar, glas och grytor som finns i köket men tänk på att diska och sätta tillbaka grejerna efter användandet. På bryggorna finns vatten och el. Miljöstation finns för hushållssopor, glasåtervinning, olja. Utöver detta finns toatömning. Det finns bastu längst ut på bryggan som går att hyra. De bord och stolar som står på bryggan får du gärna använda. Grillning är endast tillåten på de iordningsställda grillplatserna i hamnområdet. Engångsgrillar får inte användas.

Vi hoppas du ska trivas hos oss! Har du några frågor vänd dig till gästhamnsvärden eller någon av oss medlemmar.