Träning & kappsegling

Om vår träningsverksamhet

Vi i SSS tycker att segling ska vara till för alla – det ska vara tillgängligt och roligt. Vi erbjuder jollesegling mitt i Stockholms hjärta med bas i Västerbrohamnen på Kungsholmen och i Bergvikshamnen i Bromma.

Seglingsgrupper för juniorer finns i Optimist, Laser, C55 och Tvåkrona. För seniorer finns grupper i Laser och C55. Vi har även helgkurser i C55 för nybörjare 16+. Våra tränare och instruktörer coachar och anpassar seglingen så att alla, såväl nybörjare som lite mer erfarna jolleseglare, kommer till sin rätt. På vårterminen startar verksamheten strax efter påsk och pågår fram till i början av juni, och på hösten startar vi i samband med skolstarten och håller på till slutet av september/början av oktober. Alla grupper tränar en gång i veckan.

SSS är anslutet till Svenska Seglarförbundet som är ett specialidrottförbund under Svenska Riksidrottsförbundet. Därutöver är vi certifierad seglarskola. Detta innebär bl.a. att vi följer en specifik kursplan för alla våra kurser. Vill du läsa mer om SSF kan du gå in här.

Kontakt

Har du frågor om vilken seglingsgrupp som passar dig, eller andra frågor som berör träningsverksamheten är du välkommen att kontakta Seglingssektionen på traning@stockholmssegelsallskap.se

För dig som vill bli tränare hos oss

Vi söker ibland tränare till våra träningsgrupper i Västerbrohamnen och i Bergvik.

Beroende på vilken grupp som avses söker vi dig som har egen seglingserfarenhet på minst blå/röd nivå. Du ska gärna ha gått Seglarförbundets kurs Tränare blå. Vi ser gärna att du har kappseglat åtminstone på nationell nivå. Vi lägger stort fokus på din personlighet och vilja att lära dig och vara den bästa pedagogen för gruppen.

Skicka gärna in din intresseanmälan (ska innehålla CV och personligt brev med en kort beskrivning av dig själv och din seglings-/tränarerfarenhet). Skicka till traning@stockholmssegelsallskap.se