Träning & kappsegling

Om vår träningsverksamhet

Vi i SSS tycker att segling ska vara till för alla – det ska vara tillgängligt och roligt. Vi erbjuder jollesegling mitt i Stockholms hjärta med bas i Västerbrohamnen på Kungsholmen och i Bergvikshamnen i Bromma.

Seglingsgrupper för juniorer finns i Optimist, Laser, C55 och Tvåkrona. För seniorer finns grupper i Laser och C55. Vi har även helgkurser i C55 för nybörjare 16+ och introduktionskurs i Laser för de som kan segla men som är nybörjare i Laser. Våra duktiga tränare och instruktörer coachar och anpassar seglingen så att alla, nybörjare såväl som lite mer erfarna jolleseglare, kommer till sin rätt. På vårterminen startar verksamheten strax efter påsk och pågår fram till i början av juni, och på hösten startar vi i samband med skolstarten och håller på till slutet av september/början av oktober. Alla grupper tränar en gång i veckan.

SSS är anslutet till Svenska Seglarförbundet som är ett specialidrottförbund under Svenska Riksidrottsförbundet. Därutöver är vi certifierad seglarskola. Detta innebär bl.a. att vi följer en specifik kursplan för alla våra kurser. Vill du läsa mer om SSF kan du gå in här.

Kontakt

Har du frågor om vilken seglingsgrupp som passar dig, eller andra frågor som berör träningsverksamheten är du välkommen att kontakta Seglingssektionen på traning@stockholmssegelsallskap.se