Lär dig segla

Segling för juniorer och vuxna

Vi erbjuder junior- och vuxensegling i Optimist, Tvåkrona och C55 samt, som intresse finns, en introduktionskurs i Laser (16+) för dig som seglat tidigare men som inte provat Laser. Utgångspunkten för alla våra grupper är innehållet i Svenska Seglarförbundets kursplan. Det viktigaste för oss är att seglaren har roligt på vattnet, och får tid och chans att utvecklas inom seglingen. Vi ser gärna att de mer erfarna seglarna hjälper de mindre erfarna, och att vi delar med oss av tips och trix och idéer för att bli bättre på vattnet. Vårt mål är att skapa duktiga seglare som är trygga på vattnet och klarar av att föra fram en segelbåt på ett säkert sätt. För att uppnå detta kommer kappsegling vara en naturlig del av verksamheten då detta är det lättaste sättet att öva tajta situationer och skapa duktiga seglare.

Optimist/2-krona nybörjare

Du som är mellan 8-13 år är välkommen i vår Optimist- och Tvåkronagrupp. Gruppen är en kombinerad nybörjar- och fortsättargrupp, och det krävs inga förkunskaper. Gruppen seglar en gång i veckan, och vi har tillgång till åtta stycken Optimister och fyra stycken 2-kronor. Du lär dig grunderna i segling samtidigt som vi har skoj på sjön. På vårterminen (och ev. sista veckorna på hösten) behöver du en våt-/torrdräkt då temperaturen i vattnet kan vara under 14 grader. Simkunnighet om 200 meter är ett absolut krav.

Gruppen är för närvarande full
Nivå: nybörjare
Ålder: från och med året du fyller 9 till och med året du fyller 13
Dag: onsdagar
Tid: ca 17:00-19.30
Plats: Bergvikshamnen, Bromma
Pris: 1 000 kr
Kurstid: v. 33-39 (start 18 augusti) varav de sista två tillfällena är förlagda på helgen under dagtid
Förkunskapskrav: inga, men deltagaren ska vara nyfiken på och intresserad av segling.
För info om plats och anmälan, mejla till traning@stockholmssegelsallskap.se

2-krona fortsättare

Du som är mellan 13 och 16 år och har tidigare seglingsvana är välkommen i vår fortsättningsgrupp i 2-krona. Gruppen seglar en gång i veckan, och vi har tillgång till fyra stycken 2-kronor. I denna grupp går vi dessutom igenom starter och att segla bana, så du får gärna vara intresserad av att utvecklas som kappseglare. När vattentemperaturen understiger 14 grader (vilket den gör på våren samt de sista veckorna på hösten) är det ett krav med heltäckande våt- eller torrdräkt. Simkunnighet om 200 meter är ett absolut krav.

Gruppen är för närvarande full
Nivå: fortsättare
Ålder: från och med året du fyller 13 till och med året du fyller 16
Dag: torsdagar
Tid: ca 17:30-20:00
Plats: Bergvikshamnen, Bromma
Pris: 1 000 kr
Kurstid: v. 33-39 (start 19 augusti) varav de sista två tillfällena är förlagda på helgen under dagtid
Förkunskapskrav: tidigare seglingserfarenhet, gärna intresserad av kappsegling.
För info om plats och anmälan, mejla till traning@stockholmssegelsallskap.se

C55

För dig som är vuxen (16+) finns våra grupper i C55. C55an är en kölbåt med jollekänsla och fart med enkel hantering och hög kvalitet som ger mer tid för det roliga. Den seglas av 3-4 personer på nybörjarkurserna, och 2-3 personer på fortsättningskurserna. Vi har tillgång till fem båtar och grupperna seglar en gång i veckan under ungefär sex-sju veckor på våren och hösten. Eftersom det är mörkt på hösten förläggs de två sista tillfällena ofta på en helg, dagtid. Vi har även helgkurser. Simkunnighet om 200 meter är ett absolut krav.

Gruppen är full, mejla träningsmejlen för reservlista inför vårterminen -22.
Nivå: fortsättare
Dag: måndagar
Tid: ca 17:00-20:00
Plats: Västerbrohamnen
Pris: 2500 kr, är du under 25 år är priset 1500 kr
Kurstid: v. 33-39 (start 16 augusti) varav de sista två tillfällena är förlagda på helgen under dagtid
Förkunskapskrav: grundläggande seglingskunskaper, till exempel genomgången nybörjarkurs eller motsvarande.
För info om plats och anmälan, mejla till traning@stockholmssegelsallskap.se

Helgkurs C55

Vi har ännu ingen helgkurs inplanerad för hösten -21, men mejla gärna för att anmäla intresse!

Utöver våra veckoträningar erbjuder SSS intensiva nybörjarkurser förlagda över en helg, för vuxna (16+). Utbildningen sker i centrala Stockholm på Riddarfjärden med utgångspunkt ifrån Västerbrohamnen. Båtarna som används är våra C55:or.

Våra helgkurser genomförs under två heldagar där vi arbetar intensivt med grunderna för att alla ska kunna komma igång och känna sig trygga med båten. Vi finslipar därefter på tekniken ytterligare, och finns intresse att gå vidare kan vi antingen genomföra en fortsättningskurs eller slussa vidare över till våra veckoträningar. Vi är ungefär 12 deltagare för att vi ska kunna ha tid att ge alla den coachning och tid ni behöver för att komma in i alla bitar kring seglingen. Vi coachar på land, från följebåt och tillsammans med er i jollen. Vi kommer vara mycket på vattnet och fokus är att lära sig genom att få tid att sitta i båten.