Lär dig segla

Seglarskola för juniorer och vuxna

Vi arrangerar juniorseglarskola i Optimist och 2-krona och för vuxna i C55. Utgångspunkten för alla våra grupper är innehållet i Svenska Seglarförbundets kursplan. Det viktigaste för oss är att seglaren har roligt på vattnet, och får tid och chans att utvecklas inom seglingen. Vi ser gärna att de mer erfarna seglarna hjälper de mindre erfarna, och att vi delar med oss av tips och trix och idéer för att bli bättre på vattnet. Vårt mål är att skapa duktiga seglare som är trygga på vattnet och klarar av att föra fram en segelbåt på ett säkert sätt. För att uppnå detta kommer kappsegling vara en naturlig del av verksamheten då detta är det lättaste sättet att öva tajta situationer och skapa duktiga seglare.

Optimist/2-krona (8-13 år)

Du som är mellan 8-13 år är välkommen i vår Optimist- och Tvåkronagrupp. Gruppen är en kombinerad nybörjar- och fortsättargrupp, och det krävs inga förkunskaper. Gruppen seglar en gång i veckan, och vi har tillgång till åtta stycken Optimister och fyra stycken 2-kronor. Du lär dig grunderna i segling samtidigt som vi har skoj på sjön. På vårterminen (och ev. sista veckorna på hösten) behöver du en våt-/torrdräkt då temperaturen i vattnet kan vara under 14 grader. Simkunnighet om 200 meter är ett absolut krav.

Nivå: nybörjare
Ålder: från och med året du fyller 9 till och med året du fyller 13
Dag: onsdagar
Tid: ca 17:00-19.30
Plats: Bergvikshamnen, Bromma
Pris: 2 800 kr inkl båthyra
Kurstid: vår och höst 2023
Förkunskapskrav: gärna tidigare seglarskoleerfarenhet, eftersom flertalet i gruppen nu seglat några säsonger.

C55 fortsättning (16+)

För dig som är vuxen finns vår fortsättningsgrupp i C55. C55an är en kölbåt med jollekänsla och fart med enkel hantering och hög kvalitet som ger mer tid för det roliga. Den seglas av ca 2-3 personer på fortsättningskurserna. Vi har tillgång till fem båtar och grupperna seglar en gång i veckan under ungefär sex-sju veckor på våren och hösten. Eftersom det är mörkt på hösten förläggs de två sista tillfällena ofta på en helg, dagtid. Simkunnighet om 200 meter är ett absolut krav.

Nivå: fortsättare
Dag: måndagar
Tid: ca 17:00-20:00
Plats: Västerbrohamnen
Pris: 4 800 kr alt 3 000 kr för er under 25 år
Kurstid: vår och höst 2023
Förkunskapskrav: grundläggande seglingskunskaper, till exempel genomgången nybörjarkurs eller motsvarande.
För info om plats och anmälan, mejla till traning@stockholmssegelsallskap.se

Helgkurs nybörjare C55 (16+)

Utöver våra veckoträningar erbjuder SSS intensiva nybörjarkurser förlagda över en helg, för vuxna (16+). Utbildningen sker i centrala Stockholm på Riddarfjärden med utgångspunkt ifrån Västerbrohamnen. Båtarna som används är våra C55:or som seglas av 3-4 personer.

Våra helgkurser genomförs under två heldagar där vi arbetar intensivt med grunderna för att alla ska kunna komma igång och känna sig trygga med båten. Vi finslipar därefter på tekniken ytterligare, och finns intresse att gå vidare kan vi antingen genomföra en fortsättningskurs eller slussa vidare över till våra veckoträningar. Vi är ungefär 12 deltagare för att vi ska kunna ha tid att ge alla den coachning och tid ni behöver för att komma in i alla bitar kring seglingen. Vi coachar på land, från följebåt och tillsammans med er i jollen. Vi kommer vara mycket på vattnet och fokus är att lära sig genom att få tid att sitta i båten.

Nivå: nybörjare
Dag: lördag och söndag
Tid: ca 9-16.30
Plats: Västerbrohamnen
Pris: 3 500 kr (medlemsavgift tillkommer)
Kurstid: 9-10 september
Förkunskapskrav: inga
Anmälan