Kappsegling

Om kappsegling

SSS vill främja kappseglingen och har det som ett naturligt moment i alla våra träningar och på våra seglarläger. För ungdomar är den vanligaste vägen att efter seglarlägren gå med i vår jolleverksamhet. Där får du under kvällar och helger på våren och hösten utveckla och förbättra dig som seglare för att så småningom börja kappsegla. Om du inte har egen jolle kan du låna/hyra båt i början.

För vuxna är den vanligaste vägen att hoppa på våra nybörjargrupper, och därefter avancera till fortsättnings- eller kappseglingsgrupperna. En annan vanlig väg till egen kappsegling är att börja gasta på någon mer erfaren seglares båt. Många klubbar, bland annat SSS, arrangerar mindre kappseglingar och gastar är oftast en bristvara.

Kappseglingskommittén inom SSS är arrangör eller medarrangör för flera kappseglingar under seglingssäsongen. Vill du arbeta i vår kappseglingskommitté eller bara lära dig mer om hur kappseglingar organiseras och genomförs? Vi söker alltid funktionärer till våra seglingsevent, och vill du veta mer är du välkommen att kontakta oss.

Om du är intresserad av att utbilda dig till funktionär, seglingsledare, tävlingsledare eller domare har Svenska Seglarförbundet ett stort utbud av utbildningar.

Utbildningen till funktionär vänder sig till alla som är intresserade av att i någon form medverka vid genomförandet av kappseglingar. Om du vill vara med på banan utan att kappsegla själv är funktionärsutbildningen den rätta början för dig! Läs mer på Svenska Seglarförbundets hemsida.