Träning

Segling för juniorer och vuxna

Vi erbjuder junior- och vuxenträning i C55 och Laser. Träningen leds av våra tränare och upplägget för terminen kan variera lite beroende på vad ni i gruppen och vi i klubben är sugna på, exempel på fokusområden kan vara matchrace, kappsegling, trim, taktik mm.

Laser

Lasern är en snabb enmansjolle avsedd både för ungdomar och vuxna. Vi har två träningsgrupper, en juniorgrupp och en vuxengrupp. Grupperna är inriktade på kappsegling och vi seglar en gång i veckan. SSS har 9 stycken klubbåtar som går att hyra, och vi har tillgång till Radial- och 4.7-riggar. Har du en egen båt finns det i mån av plats möjlighet att förvara båten på plats i Västerbrohamnen mot en avgift (se villkor). När vattentemperaturen understiger 14 grader (vilket den gör på våren samt de sista veckorna på hösten) är det ett krav med heltäckande våt- eller torrdräkt. Simkunnighet om 200 meter är ett absolut krav.

C55

Klubben har en kappseglingsgrupp i C55 för vuxna (16+). Om intresse finns kan det vara möjligt att utöka även med en juniorgrupp. C55:an är en kölbåt med jollekänsla och fart. Båten rekommenderas av Svenska Seglarförbundet då de både är säkra och snabba. Enkel hantering och hög kvalitet ger mer tid för det roliga. Den seglas av 2-3 personer. Vi har tillgång till fem båtar och kappseglingsgruppen seglar en gång i veckan.