Utbildning

Navigationskurser för medlemmar

I samarbete med Navigationsakademien arrangerar Stockholms Segelsällskap utbildningarna Förarintyg och Kustskeppare för klubbens medlemmar med familjer. Minimiålder är 12 år för förarintyg och 15 år för kustskepparen.

Förarintyget är ett intyg som visar att innehavaren har teoretiska kunskaper att framföra en fritidsbåt inomskärs och i kustnära vatten på ett säkert sätt. På kursen lär du dig bl.a. praktiskt sjökortsarbete och metoder för navigering, sjövägsregler, lanternor, sjöräddning, sjömanskap, miljö, väder, säkerhet och sjukvård.

Kustskepparintyget är en påbyggnad på förarintyget som ger dig teoretiska kunskaper för färder utomskärs, samt i mörker och dimma. Det ger dig också behörighet att föra fritidsfartyg större än 12 x 4 meter. Förarbevis samt viss båtpraktik är också ett krav för att få skriva prov för kustskeppare.

Vi följer Nämnden för Båtlivsutbildnings (NfB) krav, läs mer på deras hemsida här.

Planerade kurstillfällen

Förarintyg

Ert pris är 1.450:- exkl studiematr  (ordinarie pris 1.790)
Datum 24-25/9 kl 9.30 – 17.00 i Västerbrohamnen

Min 5 deltagare


Förarintyg:  Kontakta Anders på kundtjanst@navigationsakademien.com  för att få info om planerade kurstillfällen.  

Kustskepparen

Inga planerade kurser för tillfället, men kontakta Anders vid intresse!

Övrig information

Studiematerial: Boken Navigation och Sjömanskap (Ekblad/Wallin), övningssjökort för Förarintyg, passare, transportör och linjal kan köpas till för 590 kr och levereras till kursen. Det går utmärkt att köpa delar av detta under kursen. Till Kustskepparen tillkommer Övningsbok samt övningssjökort för Kustskeppare för 240 kr.

Prov: Efter genomförd kurs ordnar vi prov (ca. 10-14 dagar efter kursslut) med en förhörsförättare från NFB. En provavgift på 690 kr (625 kr för provet och 65 kr för intygsbok) tillkommer och betalas direkt till provförättaren vid provtillfället.

Anmälan: Skicka din intresseanmälan till Anders på kundtjanst@navigationsakademien.com.  Ange ditt namn och telefonnummer och Anders kommer att kontakta dig.

Välkommen!

Hälsar Anders Rude på Navigationsakademien och SSS