Utbildning

Navigationskurser för medlemmar

I samarbete med Navigationsakademien arrangerar Stockholms Segelsällskap utbildningarna Förarintyg och Kustskeppare för klubbens medlemmar med familjer. Minimiålder är 12 år för förarintyg och 15 år för kustskepparen.

Förarintyget är ett intyg som visar att innehavaren har teoretiska kunskaper att framföra en fritidsbåt inomskärs och i kustnära vatten på ett säkert sätt. På kursen lär du dig bl.a. praktiskt sjökortsarbete och metoder för navigering, sjövägsregler, lanternor, sjöräddning, sjömanskap, miljö, väder, säkerhet och sjukvård.

Kustskepparintyget är en påbyggnad på förarintyget som ger dig teoretiska kunskaper för färder utomskärs, samt i mörker och dimma. Det ger dig också behörighet att föra fritidsfartyg större än 12 x 4 meter. Förarbevis samt viss båtpraktik är också ett krav för att få skriva prov för kustskeppare.

Vi följer Nämnden för Båtlivsutbildnings (NfB) krav, läs mer på deras hemsida här.

Planerade kurstillfällen hösten 2021

Förarintyg

  • Lör & sön 2-3/10
  • Lör & sön  16-17/10
  • Lör & sön 13-14/11

Pris: 1 450 kr (exkl studiematerial). Ordinarie pris 1 790 kr.

Kustskepparen

Inga planerade kurser för tillfället, men kontakta Anders vid intresse!

Övrig information

Studiematerial: Boken Navigation och Sjömanskap (Ekblad/Wallin), övningssjökort för Förarintyg, passare, transportör och linjal kan köpas till för 590 kr och levereras till kursen. Det går utmärkt att köpa delar av detta under kursen. Till Kustskepparen tillkommer Övningsbok samt övningssjökort för Kustskeppare för 240 kr.

Prov: Efter genomförd kurs ordnar vi prov (ca. 10-14 dagar efter kursslut) med en förhörsförättare från NFB. En provavgift på 690 kr (625 kr för provet och 65 kr för intygsbok) tillkommer och betalas direkt till provförättaren vid provtillfället.

Anmälan: Skicka din anmälan till kundtjanst@navigationsakademien.com. Ange vilken kurs du är intresserad av samt namn, telefonnummer och e-postadress. Ange också hur många platser som önskas. Se även anmälningsvillkoren. Vid frågor, ring Anders på 073-985 78 90.

Covid-19: Vi följer myndigheternas rekommendationerom avstånd mm. Lokalerna i skolan är rymliga med gott om plats mellan borden med max 10 elever per kurs. Vi har elever i alla åldrar och vill att du har minst en vaccindos, helst två!

Välkommen!

Hälsar Anders Rude på Navigationsakademien och SSS