Sjöglädje nr 1 äntligen ute!

Nu kan vi äntligen presentera SSS nya medlemsblad, Sjöglädje! Vi hoppas att den kommer bidra till klubbgemenskap och ser fram emot framtida inspel och förslag på innehåll från medlemmar.

Vi vill tacka alla medlemmar för det stora engagemanget, både när det gäller namnförslagen och så den slutliga omröstningen. Ni hittar den på medlemssidan.

Ps! Vi kommer kontakta dig som kom på det vinnande namnbidraget. Stort tack!

Städdag Traneberg

Våren är på gång, så även en ny båtsäsong!

Hamnkommittén kallar samtliga medlemmar till städdag i Tranebergshamnen lördagen den 22 april. Start kl 10.00, avslutning ca 13.00. Vi utlovar arbetsuppgifter att hugga tag i och naturligtvis grillkorv, dryck, fika, godis samt trevlig hamngemenskap!

Ta på oömma arbetskläder, handskar och ett glatt humör!

Varmt välkomna önskar vi i 

Tranebergshamnens Hamnkommitté

OBS! För att inte debiteras en avgift för missad städplikt så skall medlemmarna vara med på minst en av vårens eller höstens städdagar.

Regler för elanvändning

Som framgår av SSS senaste informationsutskick har styrelsen beslutat att uppdatera reglerna för elanvändning på våra anläggningar. Samma regler gäller för hamnen som för varvet:

  • Arbetsel – är du i eller vid båten så kan elanslutning användas för handverktyg (inte värmeelement) och när du lämnar båten skall elanslutningen kopplas loss ur elcentralen. Denna elanvändning ingår i hamn- respektive varvsavgiften.
  • Kortvarig anslutning (korttidsel) – behöver du ladda batterier över natten så kvitterar du ut en märkbricka från hamn- och varvskommittén. Då kan anslutningen sitta inkopplad 24 timmar med en uppmärkt sladd. Denna elanvändning ingår i hamn- respektive varvsavgiften.
  • Långvarig anslutning (långtidsel) – om du under längre tid behöver el till båten så kvitterar du ut en elmätare från hamn- och varvskommittén och du blir månadsvis debiterad för aktuell förbrukning med ett påslag på 15 %. Detta gäller även vinterliggare i sjön med eventuella värmare och strömbildare (de-icer).

Ej korrekta anslutningar kommer kopplas loss ur. Vi hoppas att vi alla hjälps åt med detta.

Dags att nominera

Dags att nominera ledamöter till SSS styrelse och de olika kommittéerna

Stockholms Segelsällskaps valberedning har påbörjat sitt arbete inför nästa årsmöte. Valberedningen inbjuder härmed medlemmarna att nominera ledamöter till de olika uppdragen så att vi har bra namn till de aktuella posterna.

I nomineringen, som valberedningen önskar få del av senast den 31 januari, skall det framgå:

  • Vem som nomineras, inklusive hemmahamn, telefonnummer och e-postadress
  • Till vilken uppgift personen kan vara lämplig
  • En liten motivering till varför personen nomineras
  • Att den nominerade är tillfrågad och sagt ja till nomineringen annars betraktar vi det som ett mer informellt förslag.

Förutom nomineringar tar vi gärna emot mer informella förslag. Dessa kan valberedningen kontakta och diskutera med. Låt inte byråkratin runt det hela hindra er från att tipsa om lämpliga personer!

För mer information om valbara uppdrag och kontaktuppgifter till valnämnden, logga in på medlemssidan.

Kallelse till Årsmöte

Bästa medlemmar!
På grund av rådande situation med pandemin (Covid19) har styrelsen fattat beslut om att årsmötet inte kommer att hållas på traditionellt sätt, istället kommer det hållas via e-postutskick precis som år 2020.
All information kring mötet samt alla årsmöteshandlingar finns på medlemssidan.

För styrelsen
Lars Nordfeldt, ordförande
Stockholms Segelsällskap
 

Coronaanpassad vaktbokning i Västerbrohamnen

Hej alla båtplatsmedlemmar i Västerbrohamnen! Våren närmar sig snabbt och det är dags att komma till hamnen för att boka de nattvaktspass ni ska gå under säsongen.

Hur det går till
Ni bokar in ett nattpass från maj till mitten av juli och ett pass därefter fram till den 10 oktober. (Nattvakten delas av två personer varje natt).

För att Coronasäkra genomför vi bokningen vid tre tillfällen så att inte alla samlas samtidigt. Välkomna att boka under dessa tider:

  • Torsdag den 4 mars kl. 17.30–20.00
  • Söndagen den 7 mars kl. 11.00–14.00
  • Tisdagen den 9 mars kl. 17.30–20.00

Vi måste alla hjälpas åt att respektera avståndet till varandra, och använd gärna munskydd vid bokningen!

Bokningen kommer att genomföras på hamnkontoret där en person i taget får komma in för att boka sina tider. Försök därför att planera några tider i förväg så att bokningen går så smidigt som möjligt och ta reda på vilket båtplatsnummer ni har för avprickning.

Kom inte om…
Det är viktigt att ni som tillhör en riskgrupp eller känner symptom eller är sjuk inte deltar. Ni som inte deltar i bokningen kommer att tilldelas era två nattvaktspass för säsongen.

Välkomna!

Hamnkommittén Västerbrohamnen