Inbjudan till klubbmästerskap

Alla medlemmar i SSS! ☀️☀️☀️

Välkomna till årets klubbmästerskap i Laser och C55 lördagen den 10 september.

Dagen kommer inledas med lasersegling och avslutas med C55-sprint. Exakta tider kommer. För er som vill använda klubbens lasrar är det först till kvarn som gäller. För den som vill segla C55 går det bra att anmäla sig i lag eller på egen hand, vi kan hjälpa till att sätta ihop besättningar.

Vi hoppas så många som möjligt vill vara med! Vi kommer också behöva lite hjälp med grillning och riggning av C55:orna.Föranmälan krävs! Anmälningsavgift 50 kr betalas genom Swish 123 499 3911 (märk med namn + KM) samt mejla traning@stockholmssegelsallskap.se senast den 5 september så vi kan planera lunch (grillning). Ange om du anmäler dig själv eller i lag.

Om du vill vara med under dagen utan att segla får du jättegärna hjälpa till! ⛵️

Varmt välkomna hälsar Seglingssektionen!☀️☀️☀️

Laser Clinic med Robban Strange

Kära medlemmar! Vi ser fram emot att starta säsongen i bästa möjliga form. Därför organiserar vi en laser-clinic den 23 och 24 april och vi har lyckats övertala Robban Strange att coacha så vi kommer garanterat att lära oss en hel del. Vi kommer köra två intensiva dagar och fokusera på båthantering, starter, fart och taktik. Mot bakgrund av detta bör deltagarna vara på avancerad nivå och vilja förbättra sin kappsegling. 

Kursen organiseras främst för medlemmar som deltar i våra laserträningar för vuxna och juniorer. I mån av plats kan övriga medlemmar delta men det är begränsat antal platser under helgen. För er som använder klubbåt under träningarna kommer det finnas möjlighet att låna båt – först till kvarn gäller. 

Vuxna: 500 kr 
Juniorer (upp till 20 år): 350 kr 

Anmälan via e-post: traning@stockholmssegelsallskap.se. 
Betalning genom Swish: 123 499 3911

Ses på Riddarfjärden!

Höstrasta seglades i helgen

I helgen som gick seglades SSS höstregatta ”Höstrasta” traditionsenligt på Björkfjärden utanför Rastaholm. Regattan sägs avsluta seglingssäsongen i Mälaren (även vi hoppas på några veckor till med seglingsväder). Arrangerade gjorde Kappseglingskommittén som vanligt och vi hade sammanlagt 23 båtar i startfältet varav tolv Neppare, fem Folkbåtar och sex Smaragder.

SM och JSM i 2-krona

I helgen avgjordes SM och JSM i 2-krona på Rastaholm. SSS hade sex besättningar med och som bästa placering hade vi Marcus Julin och Hector Krentzel på en femte plats i JSM. Stort grattis! Under helgen hade vi sammanlagt nio seglingar, fem på lördagen och fyra på söndagen. Under lördagen var det bra med vind från nordväst, och under söndagen kom det vindar från alla håll med varierande styrka. Det var deltagarrekord i år med totalt fyrtio anmälda båtar.

Bra seglat alla deltagare!

Foton av Malte Waldmeister.

SSS arrangerar SM och JSM i 2-krona

Nu när kappseglingslägret på Rastaholm har dragit igång passar det bra att annonsera att det är möjligt att anmäla sig till årets SM och JSM i 2-krona. Tävlingen går av stapeln på Rastaholm den 4-5 september och vi hoppas på många deltagande!

(Ni SSS:are som vill anmäla er kan höra av er direkt till Marika på marika.hafdell@gmail.com.)

För information och inbjudan, se Sailarena.

Sommar, sol och segling – äntligen 2020!

Äntligen är 2020 här! Våren och sommaren närmar sig med stormsteg och vi drar igång vårens kurser i segling för juniorer och vuxna vecka 17 och håller på till vecka 23. Våra seglarläger på Rastaholm startar i juni med sista lägret i augusti. Anmäl er här, hoppas ni är lika taggade som vi!

I vår har vi träningar i följande jolleklasser:

⛵️ Optimist/tvåkrona nybörjare (för juniorer)
☀️ Tvåkrona fortsättning (för juniorer)
⛵️ C55 nybörjare (för juniorer och vuxna)
☀️ C55 fortsättare (för juniorer och vuxna)
⛵️ C55 kappseglare (för juniorer och vuxna)
☀️ Laser kappseglare (för juniorer)
⛵️ Laser kappseglare (för vuxna)
☀️ Helgkurs nybörjare (för juniorer och vuxna)

I sommar har vi seglarläger följande datum:

☀️ Dagläger nybörjare: 10-12 juni (fåtal platser)
⛵️ Nybörjarläger: 11-17 juni Fullt!
☀️ Nybörjarläger: 22-28 juni (fåtal platser)
⛵️ Fortsättningsläger: 19-25 juli (fåtal platser)
☀️ Fortsättnings-/kappseglingsläger: 27 juli-2 augusti

Nu drömmer vi oss bort till sol, sommar och segling.. /Hälsningar Seglingssektionen och Juniorkommittén ☀️

Höstens kappseglingar

Nu har anmälan öppnat till höstens kappseglingar. Den 22-24 augusti går SM i Nordisk folkbåt av stapeln på Rastaholm, och den 14-15 september avslutas seglingssäsongen i sedvanlig ordning med Höstrasta.

Båda kappseglingarna går att anmäla sig till via länken här.

Laser GP 8-9 juni på Rastaholm

Den 8-9 juni arrangerar SSS en nationell kappsegling för Laserjollar i klasserna Laser 4.7, Radial och Standard. Tävlingen är en av fem Grand Prix tävlingar under 2019. Tävlingen genomförs på Rastaholm och vi ser fram emot en festlig helg!

Mer info och funktion för anmälan och betalning finns på Sailarena här.

Inbjudan Rasta Cup

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” background_color=”#ffffff”]

Inbjudan

Tävling: Rasta jolle cup
C55, 29er, Laser standard, Laser radial, zoom 8 och optimist blå

Datum:13/8 2016

Arrangör: Stockholms Segelsällskap

 

1. Regler

1.1  Tävlingen genomförs i överensstämmelse med reglerna så som de är definierade i Kappseglingsreglerna (KSR) och med Appendix S.

1.2  Alla båtar kan komma att, i enlighet med ISAF Regulation 20, föra reklam vald och tillhandahållen av arrangören.

1.3  En tävlande som lämnat land ska ha på sig personlig flytutrustning. Den här re- geln gäller inte vid kortvarigt byte eller justering av kläder eller personlig utrust- ning eller när den tävlande befinner sig i hamn eller under däck. Våtdräkter och torrdräkter är inte personlig flytutrustning. Detta ändrar KSR 40 och KSR Ap- pendix S17.2. En båt som bryter mot den här regeln kan varnas eller straffas på det sätt som protestkommittén finner lämpligt.

2. Villkor för att delta

2.1  Den person ombord som har ansvaret ska vara medlem av en klubb som är an- sluten till sin nationella myndighet.

2.2  Varje deltagande båt ska vara ansvarsförsäkrad.

2.3  Tävlande deltar i regattan helt på egen risk. Se KSR 4, Besluta att kappsegla. Den arrangerande myndigheten accepterar inget ansvar för sak- eller personska- dor som någon råkat ut för i samband med eller före, under eller efter tävlingen.

3. Anmälan

3.1  Anmälan ska göras senast 7/8 via https://www.stockholmssegelsallskap.se/aktuella-kappseglingar/.

3.2  Anmälan ska innehålla uppgifter om klass, rorsman, ev. gast, segelnr, klubb, mailadress. Vid färre än fyra anmälda båtar i en klass vid anmälningstidens ut- gång kan tävlingen för den klassen komma att ställas in.

3.3  Anmälningsavgiften är 200 kr för enmansjollar och 300 för 29er och C55 och betalas genom plusgiro 2841-5 ange St-cup + segelnummer

4. Registrering och besiktningskontroll

4.1  Registrering ska göras på tävlingsexpeditionen senast 9.30 den 13/8.

4.2  Kontroll av säkerhetsutrustning kan komma att göras.

5. Seglingsföreskrifter

5.1 Seglingsföreskrifterna lämnas ut i samband med registreringen.

6. Tidsprogram

6.1  Program
Registrering 8.30-9.30
Skepparmöte 9.40
Tid för första varningssignal 11.00
Prisutdelning Snarast efter protesttidens utgång

6.2  4 kappseglingar är planerade

7. Kappseglingsområde

7.1 Kappseglingarna genomförs på Björkfärden med SSS anläggning Rastaholm som bas.

8. Banan

8.1 Banan är en trapetsbana

9. Protester och straff

9.1 KSR Appendix P gäller.

10. Poängberäkning

10.1 Lågpoängsystemet i KSR Appendix A gäller med den avvikelsen att vid tre eller färre kappseglingar räknas samtliga.

11. Priser

12.1 Gill Stockholm cup: Ett pris per fem båtar vid anmälningstidens utgång. Liros Ost cup + C55: Pris till de tre bästa i varje klass.

Datum: 4/7 2016

Inbjudan Rasta cup Optimist Grön 13/8

Optimist grön seglar på en egen bana nära land och beräknas segla alla sina seglingar före lunch, fyra seglingar är planerade. Seglingarna genomförs enligt de gröna reglerna. Seglingsföreskrifter delas ut vid registrering Tänk på att alla båtar måste vara möjliga att identifiera vid målgång mha beteckning i seglet. Deltagande sker helt på egen risk och flytväst ska vara påtagen när deltagaren lämnar land. Priser till alla. Deltagande båtar ska vara ansvarsförsäkrade och ha korrekt säkerhetsutrustning (vilket bland annat innebär förtamp, öskar, mastsäkring och välfyllda luftkuddar)

Tävlingarna genomförs på SSS anläggning Rastaholm på Ekerö.

Tidsschema:
Registrering 8.30-9.30
Skepparmöte 9.40
Tid för första varningssignal 11.00
Prisutdelning Snarast efter seglingarna

Anmälan ska göras senast 7/8 via https://www.stockholmssegelsallskap.se/aktuella- kappseglingar/

Vid frågor eller problem med anmälan kontakta Emma Brandt via emma@kth.se eller 070-3746794.

Anmälningsavgiften är 200 kr och betalas till plusgiro 2841-5, ange ”St-cup”+ segel- nummer eller namn.

Lunch

Vid lunchen kommer värdshuset att sälja grillade hamburgare inkl. dricka för 60 kr, betalning sker vid registrering kontant eller via Swish. Dessutom finns en kiosk till- gänglig med försäljning av diverse kioskvaror så som glass och godis.

Information Lunch

Vid lunchen kommer värdshuset att sälja grillade hamburgare (inklusive dricka) för 60 kr/st. Vi ser gärna att ni anger ungefärligt antal när ni anmä- ler er och att ni betalar vid registrering, kontant eller via Swish. Detta för att lunchen ska flyta så enkelt som möjligt så att vi hinner alla planerade seglingar. Dessutom finns en kiosk tillgänglig med försäljning av diverse kioskvaror så som glass och godis.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]