Städkväll i Bergvik 14 sep kl. 18-21

Sommaren är inne på sluttampen, men som det verkar vill den hålla ett litet grepp fortfarande. I och med att vi närmar oss hösten inleder vi arbetet med den årliga höststädningen.

Vi kommer fokusera på social trivsel, så ta med glada miner. Sällskapet bjuder på korv o läsk. Även gräsklippning, röjande av div häckar. Ta på er oömma kläder och tag gärna med verktyg. Hela Bergvik ska städas, krattas, och fräschas till. Städdagen avslutas med enklare förtäring.

Välkomna!

Hamnkommittén

Arbetskväll på Bergvik (varvsliggare)

19 maj kl. 18.00
Sommaren närmar sig med stormsteg. För någon vecka sedan hade vi inte ens knoppar på träden och nu är det grönt och snart är alla båtar sjösatta. Det betyder även att det är daga att städa vårat varvsområde och göra det snyggt inför sommaren.

Ta med ett glatt humör och oömma kläder:

18-20 Arbete

20-21 Vi bjuder på grillad korv med dryck

Perfekt tillfälle att göra en insats samtidigt som man umgås och lär känna andra medlemmar.

Välkomna!

Bergviks hamnkommittén

Rena Mälaren kommer till Bergvik

Projekt Rena Mälaren bärgar skrot från vår dricksvattentäkt Mälaren

Nu är det äntligen Bergviks tur att få sina bottnar rensade från skrot. Projektet Rena Mälarens syfte är att få bort gifter från Mälaren/Östersjön samt att väcka opinion, så att folk slutar slänga sopor i vår vackra och ömtåliga vattenmiljö. Vi hoppas att du som medlem vill vara med och hjälpa till!

När: 30 april kl. 09-15 i Bergvikshamnen
Varför: Det kommer rensas bottenskräp i hamnen. Dykare ställer upp ideellt från Rena Mälaren.
Som medlem kan du bidra t.ex. med att vara lindragare, skrotsamlasorterare, osv. Ställer du upp på detta så behöver du inte vara på ordinarie städdag. Var med som lindragare, du behöver oömma kläder o extra handskar. Kommittémedlemmar kommer att vara med under dagen.

Om man vill kan man anmäla sig här.

Läs mer om Rena Mälaren här.

FRAM TILL OCH MED JUNI 2021 HAR DYKARNA BÄRGAT
20 ton blybatterier
Båt- och bilbatterier innehåller frätande svavelsyra samt den neurologiskt giftiga tungmetallen bly.

753 elsparkcyklar
Elsparkcyklar innehåller diverse elektronik samt giftiga batterier.

104 ton av övrigt skräp, mest bildäck
Bildäck är baserade på olja och innehåller tungmetallen zink samt PAH-oljor som gör gummit mjukt men som också är cancerframkallande.

Bergvikskommittén genom
Hamnkapten Rickard Wallmark
tfn: 079-006 02 65

Städning av sticken på Bergvik

Våren närmar sig och vi i kommittén på Bergvik planerar för en fantastisk sommar 2022 genom en storstädning av våra gemensamma förvaringsplatser.

24 mars kl 18.00 kommer sticken i gröna längan att städas. Om du som medlem vill var med så är du/ni hjärtligt välkomna!

Du/ni båtägare som har kvarstående material se till att: namnge era grejer med namn, telefon, även med år 2022. Fullt synligt!

Bergvikskommittén kommer att städa undan ej namngett material. Detta material kommer som vanligt att hamna under bron på flanken av gröna längan. Under vårstädningen kommer detta sedan att slängas.

Bergvikskommittén
genom
Hk Rickard Wallmark
tfn: 079-006 02 65

Städdagar

Rastaholm
Lördagen den 21:a augusti kl. 09.00 -12.00
Vi håller avstånd till varandra och ser till att max antal personer inte överstiger 150 på holmen respektive varvsplanen. Ta på er oömma kläder och tag gärna med egna verktyg. Hela Rastaholme ska städas, krattas och fräschas till. Städdagen avslutas utan förtäring.

För hamnkommittén
Göran Rothoff

Bergvik
Tisdagen den 14: september kl. 18.00 -21.00
Vi håller avstånd till varandra (Riskgrupper stannar hemma) och vi ser till att max antal personer inte överstiger 150 på varvsplanen. Ta på er oömma kläder och tag gärna med verktyg. Hela Bergvik ska städas, krattas, och fräschas till. Städdagen avslutas med enklare förtäring

Hamnkommittén

Städdag för varvsliggare Bergvik

Onsdagen den 19:e maj kl. 18.00 -21.00
Vi håller avstånd till varandra (Riskgrupper stannar hemma) och vi ser till att max antal personer inte överstiger 50 på varvsplanen. Ta på er oömma kläder och tag gärna med verktyg. Hela Bergvik ska städas, krattas, och fräschas till. Städdagen avslutas med enklare förtäring.

Kallelse till Årsmöte

Bästa medlemmar!
På grund av rådande situation med pandemin (Covid19) har styrelsen fattat beslut om att årsmötet inte kommer att hållas på traditionellt sätt, istället kommer det hållas via e-postutskick precis som år 2020.
All information kring mötet samt alla årsmöteshandlingar finns på medlemssidan.

För styrelsen
Lars Nordfeldt, ordförande
Stockholms Segelsällskap
 

Det som göms i snö…

En vädjan nu när kung Bore slagit sina jätte armar omkring oss. Ni som har båt på våra varv och har elkablar liggande under snön önskar vi att ni vid första bästa tillfälle avlägsnar dessa och hänger upp dessa vi er båt. Vi önskar alla att slippa tråkiga överraskningar när vi kommer ut och ska titta till vår båt. När ni ändå tittar till båten passa på att slå bort snön nu när den är lätt i det kalla vintervädret