Uppdatering inför sommarens seglarläger

Kära lägerdeltagare och -föräldrar! Vi får många frågor om sommarens läger blir av eller inte, och igår meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att det kommer införas lättnader från och med den 1 juni. Lättnaderna innebär bland annat att sommarläger och kollo tillåts för barn och ungdomar. Detta skulle för oss innebära att vi kan bedriva sommarens läger (nästan) som vanligt. Det bör dock noteras att det kommer lämnas ytterligare förtydliganden kring de restriktioner som ska gälla från och med den 1 juni, vilka vi inväntar innan vi kan känna oss trygga med att lämna ett definitivt besked. Vi tycker trots det att detta är glädjande besked och hoppas och räknar med att vi kan bedriva läger precis som förra året!

Länk till Seglarförbundets informationssida om corona här.

Länk till Riksidrottsförbundet här.

SSS är en optimist för havet!

Projektet ”Optimist för havet” besökte Rastaholm i somras under läger 1. Det blev en heldag där vi genom att leka lekar och gå tipsrundor lärde oss mer om plast i haven. Sen seglade vi en massa optimist också!

Den 25 september i år avslutades projektet som pågått i tre år, 2018-2020, genom en ceremoni i SSS Västerbrohamnen. Som belöning för vårt hållbarhetsarbete får SSS vara fadder för en ”Plastimist” under hela 2021! På plats att ta emot utmärkelsen fanns från Juniorkommittén: Filip af Malmborg och Simon Holmgren, SSS ordförande Lars Nordfeldt och skattmästare Anders Ekemar samt från Seglingssektionen: ordförande Pia Kullström Lundberg och Johan Öberg.

Vi är väldigt glada och stolta över detta och ser fram emot att implementera hållbarhetstänket ännu mer i alla våra verksamheter.

Dokumentären om Optimist för havet finns att se här nedanför och de fina bilderna från Rastaholms seglarläger börjar ungefär fyra minuter in i klippet.

Ungefär fyra minuter in ser vi bilder från Rastaholms seglarläger, läger 1 i juni
Från avslutningsceremonin i Västerbrohamnen den 25 september.

Rastaholms seglarläger 2021

Den här helgen har det varit full fart för Rastaholms seglarledare! I fredagskväll hade vi höstmöte, där vi gick igenom utvärderingar, pratade om sommaren 2020 och började planera inför sommaren 2021. Helgen fortsatte med den årliga höstregattan, där det i år var Elvira, Rickard och Simon som kammade hem segern och därmed fick ta över vandringspokalen! ??

Vi är en stor grupp seglarledare ute på Rastaholm och vi vill bara bli fler! Så ifall du är född 2004 eller tidigare och vill dela världens bästa sommarjobb med oss, gå in på länken och läs mer om hur du ansöker! Ansökan stänger 31 oktober! ⛵️

För er som har gått på läger hos oss sommaren 2020 så är den tidiga anmälan till lägerveckorna 2021 redan öppen och anmälningarna trillar in! Första oktober (1/10) öppnar lägeranmälan för allmänheten och går att hitta via länken här. ?

Tack och bock!

Sommarens läger är avslutade sedan ett par veckor, stort tack till alla fantastiska deltagare och seglare som gjort denna sommar oförglömlig!

Följ oss på Instagram: @rastaholmsseglarlager

Vi planerar redan inför sommaren 2021. För er som gått på läger hos oss denna sommar så har den tidiga anmälan till nästa sommars lägerveckor öppnat! Anmälningarna har redan börjat trilla in så passa på att knipa en plats på en av sommaren 2021s bästa veckor!

Lägerdatum för 2021 hittar du här!

Seglarlägren blir av!

På med flytvästen och fram med solkrämen, för i sommar blir det seglarläger ute på Rastaholm! Vi är så glada att myndigheterna och förbundet har gett klartecken för lägersommaren! Mejl med relevant information gick nu i helgen ut till alla anmälda. Så ifall ni saknar mejlet eller har andra frågor är det bara att höra av er till lager@stockholmssegelsallskap.se ⛵️?

Sommaren och Covid-19

⛵️ Information till alla lägerdeltagare i sommar ⛵️

Sommaren är i antågande och ni undrar säkert hur det blir med de läger som är inbokade. Precis som andra klubbar och verksamheter behöver även vi se över vår verksamhet med anledning av den allmänna smittspridningen av coronaviruset. Vår förhoppning är att kunna genomföra våra planerade läger i sommar, och det går fortfarande jättebra att anmäla sig till läger, men det är möjligt att vi behöver göra vissa förändringar i upplägget. Det kan också vara så att vi behöver ställa in helt, beroende på utveckling och rekommendationer/direktiv. SSS följer noga de rekommendationer som utfärdas av Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet och Svenska Seglarförbundet och det viktigaste är att det är säkert för våra deltagare och ledare. Just nu har vi egentligen ingen ny information att ge er inför sommaren, utan vi vill bara meddela er att vi håller på och funderar på möjliga lösningar för att göra det så bra som möjligt och vi kommer hålla er uppdaterade. Är det så att ni har egna idéer, hör gärna av er till oss på mejl eller DM! Vi hoppas på förståelse men tror att alla är införstådda i situationens allvar.

Tveka inte att kontakta oss om det uppstår frågor kring ovanstående (eller annat som har med lägren att göra).