Intresseförfrågan

SSS har fått erbjudande från Gransegel om besiktning och inställning av rigg under våren 2024. Vi planerar att ha en dag på Bergvik och en dag på Rastaholm. Erbjudandet gäller om vi har minst 10 intresserade båtar på plats, och kostnaden kommer då att vara 1 000 kr per båt. Vi skickar därför ut denna intresseförfrågan för att se om vi har tillräckligt med intresserade båtar i SSS. Observera att detta inte är en bindande anmälan utan snarare en undersökning av intresset för detta erbjudande. Vi ser fram emot att höra från er och förhoppningsvis få möjligheten att hjälpa till att förbereda era båtar inför säsongen! 

Intresseanmälan sker via denna länk. Klicka i det alternativ där du har din varvsplats. Sista dag för intresseanmälan är den 14 april.

Påsköppning på Rastaholms värdshus

Som vi har väntat! Äntligen är det dags att öppna Rastaholm för säsongen. Värdshuset kör igång med en härlig påskhelg med massor av mys, mat, dryck och härliga naturupplevelser. SSS medlemmar har 10 % rabatt på maten. Boka bord på boka@rastaholm.com eller 070-817 62 68.

Varmt välkomna!

Öppettider

  • Skärtorsdag: 12.00 till 18.00 (à la carte). Titta förbi och få något gott i magen. Ölen ligger såklart på kylning.
  • Långfredag: 12.00 till sent (à la carte).
  • Påskafton: 12.00 till sent. Njut av vår påskbuffé med sittningar 12.00 och 15.00 (därefter à la carte). Pris 345 kr barn under 12 år 210 kr.
  • Påskdagen: Söndagsbrunch till 17.00 med sittningar 12.00 och 15.00. Pris 295 kr, barn under 12 år 150 kr. Bastun är varm för tjejer efter 12.00 och killar efter 15.00 (ingår i brunchen).

Värdshuset kommer dessutom servera Dagens skrovmål – en rejäl talrik husmanskost till vrakpriset 150:- under hela helgen. Hugg in bara!

Under våren kommer värdshuset att ha öppet varje helg fredag till söndag med sköna dagar vid sjön. 

Följ värdshuset på sociala medier om allt som händer, eller läs på hemsidan.

Välkomna till julbord på Rastaholms värdshus

Välkomna både stora och små medlemmar med familj till SSS julbord på Rastaholms Värdshus lördagen den 9 december kl. 18.00 där vår krögare Lukas dukar upp ett härligt julbord. Vi hoppas på en trevlig kväll med härligt umgänge oss sjöbusar emellan, och vem vet kanske dyker tomten upp med klappar till de minsta.

Anmäl dig och ditt sällskap här. Sista anmälningsdag 20 november.

Det kommer vara möjligt att ta sig till Rastaholm med abonnerad buss eller båt, och på vägen hem finns en buss abonnerad kl. 22.00 för den som inte tar sig hem för egen maskin. De som anmält sig och valt att åka med något av de abonnerade färdsätten kommer få mer exakta tider för buss och båt på mejlen när det närmar sig. Eventuella frågor kan ställas till klubbmasteri@stockholmssegelsallskap.se.

Varmt välkomna!

Hälsningar klubbmästeriet


   

Hamnbassängen avstängd f 29/9 t.o.m. 7/10

Hej medlemmar på Rastaholm!

Under v 40 kommer vi muddra ur hamnbassängen. Detta är ett arbete som varit planerat sedan länge då hamndjupet är alldeles för lågt. Tyvärr har ärendet hamnat i långbänk då Ekerö kommun inte varit överens med Länsstyrelsen hur muddermassorna ska hanteras. Nu har man beslutat i ärendet och det kommer innebära att vi kommer att stänga av hamnbassäng område från och med fredag den 29:e september. Tyvärr kommer det leda till att våra mastkranar kommer att vara obrukbara under denna period. Detta innebär också att sjösättningsrampen är avstängd.

Vi beklagar detta och vi förstår att det kommer ställa till det för er som planerat att masta av under denna period. Vi hoppas att ni kommer kunna lösa det ändå med lite extra planering. Vi vill samtidigt påminna om att ni som ligger i någon av våra mer centrala hamnar kan använda någon av mastkranarna i Bergvik. Alternativt önskar vi att ni som ska ta upp er båt under v. 41 tidigarelägger er avmastning.

Vi hoppas att ni har förståelse över den uppkomna situationen. Men detta är inget vi råder över då vi måste ta hänsyn till kommunens regelverk.

Med vänliga hälsningar

Fredrik Nyberg
Kanslichef, Stockholms Segelsällskap

Kräftskiva på Rastaholms värdshus

Varmt välkomna på kräftskiva på Rastaholms värdshus!

Lördagen den 12 augusti serveras nykokta svenska kräftor från Östergötland till en generös buffé med alla tänkbara tillbehör. 1/2 kilo kräftor med buffé: 695 kr. Byt ut kräftorna mot en kokt kronärtskocka: 395 kr. Alla SSS-medlemmar har 10 % rabatt. Baren är öppen till sent och DJ är bokad!

Boka ditt bord redan nu på: boka@rastaholm.com. Välkomna!

Rastaholms värdshus slår upp dörrarna för säsongen

Rastaholms värdshus nya krögare öppnar upp under Kristi himmelsfärdshelgen, den 18 maj, och förberedelserna har pågått för fullt under hela april. Även gästhamnen kommer drivas av dem.

Krögaren Lukas hälsar att ”Vi är det nya gänget som har privilegiet att få driva Rastaholm in i en ny tid. Vi hoppas att vi kan föra de gamla traditionerna vidare med en ny twist. Vi vill att alla ni ska känna er välkomna här och att Rastaholm ska bli ert naturliga andra vardagsrum för stora och små händelser i livet. Välkomna!”

Vi ser fram emot detta och hoppas att alla SSS:are beger sig ut under långhelgen för god mat och dryck och Mälarens vackraste solnedgång! Den som vill boka bord gör det på boka@rastaholm.com.