Inbjudan till två föreläsningar om meteorologi

SSS bjuder in till två unika föreläsningstillfällen
Föreläsare är Anders Ljungkvist, marinmetereolog och seglare, med ett förflutet på Radio Stockholm (Arholma-Landsort) och TV4. Förutom att ha arbetat som prognos-metereolog har Anders ägnat den mesta tiden av sitt yrkesliv åt att utbilda trafikflygare.
Anders har också skrivit boken Sjöväder-praktisk meteorologi.
Boken kommer att finnas att köpa för 200:-/st
Ämnen som kommer att tas upp är allt mellan himmel och vattenyta, med fokus på vad som händer under masttoppen. Självklart får det bli en del om lågtryck och hög-tryck, men mycket om vindar på olika skalor. Bland annat gradientvindar (storskaliga vindar), sjöbris, termiska vindar, skärgårdsvindar, daglig period och byvindar. Hur olika nederbördstyper påverkar seglingen (förutom att vi blir blöta), dimma och annat elände blir det också plats för.
Andra frågeställningar som tas upp: Vilka väderappar är användbara? Och i så fall till vad? (inga enkla frågor) Kan man när man sitter i båten förbättra prognosen genom att kombinera internetsurfande med det man ser med blotta ögat? Skillnader mellan vädret till havs och i skärgården.
Förhoppningen är att vi under dessa kvällar kan diskutera praktiska saker hur man hanterar väder före och under segling, och inte fara iväg upp i stratosfären med alltför vidlyftiga resonemang.
Varmt välkommen i vinterkylan!

Plats: M/S Borgila Söder Mälarstrand, Kajplats 16. Stockholm (Nedanför Munchen Bryggeriet) Tunnelbana Mariatorget, uppgång mot Torkel Knutssonsgatan
Del 1 : Tisdag den 7 Februari
Del 2 : Tisdag den 14 Februari
Tid: 18:00-21:00 (Föredragen börjar 18:30) med fikapaus i mitten
Pris: 150 kronor till PG 2841-5 (märk med kurs+namn)
Sista anmälningsdag den 27 Januari 2017 till kansliet@stockholmssegelsallskap.se.
OBS: Begränsat antal platser!

Alla nyheter